اکثر گیمرهای مبتدی و حرفه‌ای که دنیای گیم را هیجان‌انگیز و سرگرم‌کننده می‌دانند، در هنگام خرید لپ‌تاپ گیمینگ یا کنسول بازی بین دوراهی می‌مانند. لپ‌تاپ گیمینگ و کنسول بازی هر دو از ویژگی‌های منحصربه‌‌فردی نظیر سرعت و کیفیت بالا برخوردار هستند؛ اما در برخی از موارد مانند قیمت و امکان پشتیبانی از بازی‌های قدیمی با یکدیگر تفاوت دارند. 

به‌عنوان‌مثال قیمت کنسول‌های بازی مانند پی اس فایو نسبت به لپ‌تاپ‌های گیمینگ پایین‌تر است؛ اما لپ‌تاپ‌ها نیز از ذخیره‌سازی‌ با سرعت بالا برخوردار هستند. با بررسی دقیق ویژگی‌ها و معایب هر کدام می‌توان بهترین تصمیم را باتوجه‌به بودجه و سلیقه خود اتخاذ نمود.

ویژگی‌های لپ‌تاپ گیمینگ

لپ‌تاپ‌های گیمینگ از ویژگی‌های خاصی برخوردار بوده که به بهبود تجربه بازی‌کردن گیمرها کمک می‌کند. داشتن پردازنده قوی، ذخیره‌سازی با سرعت بالا، صفحه‌نمایش باکیفیت بالا، سیستم خنک‌کننده و... مواردی هستند که به افزایش سرعت عملکرد لپ‌تاپ و بهبود اجرای بازی‌ها و برنامه‌ها حتی به‌صورت هم‌زمان کمک می‌کنند.

پردازنده قوی

یکی از مهم‌ترین موارد قابل‌بررسی دررابطه‌با لپ‌تاپ گیمینگ یا کنسول بازی، کدام بهتر است، پردازنده گرافیکی (GPU) بوده که در لپ‌تاپ‌های گیمینگ بسیار قوی است. پردازنده لپ‌تاپ به پردازش تصاویر و گرافیک بازی‌ها می‌پردازد و یکی از ضروری‌ترین قطعات دستگاه بوده که باید از قدرت بالایی برخوردار باشد. هرچه پردازنده لپ‌تاپ قوی‌تر باشد، بازی‌ها روان و بدون لگ پخش می‌شوند. بدین ترتیب تجربه گیمینگ هیجان‌انگیزتر و لذت‌بخش‌تری را به گیمرها هدیه می‌دهد.

ویژگی‌های لپ‌تاپ گیمینگ

کارایی پردازنده (CPU)

دومین ویژگی مهمی که باید یک لپ‌تاپ گیمینگ از آن برخوردار باشد، پردازنده مرکزی قدرتمند است. CPU امکان اجرای بازی‌ها و برنامه‌های سنگین گوناگون را با بهترین کیفیت امکان‌پذیر می‌سازد‌. پردازنده مرکزی چندهسته‌ای مسئولیت اجرای چند برنامه به‌صورت هم‌زمان را برعهده دارد.

صفحه‌نمایش باکیفیت بالا

لپ‌تاپ گیمینگی بازی‌کردن را لذت‌بخش‌تر می‌کند که صفحه نمایشی باکیفیت بالا داشته باشد. هرچه رزولوشن لپ‌تاپ بالاتر باشد، تصویر واضح‌تر و روشن‌تر دیده می‌شود. امکاناتی مانند NVIDIA G-Sync یا AMD FreeSync به اجرای تصاویر بدون تداخل کمک می‌کنند.

ذخیره‌سازی با سرعت بالا

از دیگر ویژگی‌های حیاتی لپ‌تاپ‌های گیمینگ می‌توان به ذخیره‌سازی با سرعت بالا اشاره کرد که به اجرای سریع‌تر کمک می‌کند. لپ‌تاپ‌های گیمینگ باید از حافظه‌های SSD با سرعت بالا برخورد باشند تا بتوانند اجرای برنامه‌‌ها و بارگذاری سیستم‌عامل را سریع‌تر انجام دهند.

سیستم خنک‌کننده

یکی دیگر از مواردی که می‌تواند در مقایسه لپ‌تاپ گیمینگ و کنسول بازی بسیار قابل‌توجه باشد، دمای دستگاه‌ها در هنگام استفاده است. در هنگام کار با لپ‌تاپ‌های گیمینگ دمای آن‌ها افزایش می‌یابد. برای رفع این مشکل از سیستم‌های خنک‌کننده قدرتمندی استفاده می‌شود. این سیستم‌های کاربردی به کاهش دما کمک کرده و محیط مناسبی را برای عملکرد بهینه سخت‌افزارها فراهم می‌سازند.

معایب لپ‌تاپ‌های گیمینگ

لپ‌تاپ‌های گیمینگ به دلیل قابل‌حمل بودن و داشتن سخت‌افزارهای قدرتمند، محبوبیت بالایی نیز دارند؛ اما از نیز معایبی برخوردار هستند که به‌مرورزمان نمایان می‌گردند. عمر کم باتری، عملکرد اداری ضعیف، وزن زیاد و مشکلات به‌روزرسانی تعدادی از این معایب به‌حساب می‌آیند.

عمر باتری کم

معمولاً باتری‌های لپ‌تاپ‌های گیمینگ طول عمر کمی نسبت به لپ‌تاپ‌های معمولی دارند. اگر می‌خواهید حداکثر استفاده را از این لپ‌تاپ‌ها داشته باشید، توصیه می‌شود به یک منبع برق نزدیک باشید. 

یکی ‌دیگر از مواردی که سبب کاهش عمر باتری لپ‌تاپ‌های گیمینگ می‌گردد، سنگین بودن برنامه‌های اجرا شده روی آن‌ها است. اگر بین خرید لپ‌تاپ گیمینگ یا کنسول بازی مردد هستید و تمایلی به تعویض باتری لپ‌تاپ در بازه زمانی کوتاه ندارید، بهتر است کنسول بازی را تهیه کنید.

وزن زیاد

ازآنجایی‌که اندازه صفحه‌نمایش این لپ‌تاپ‌ها نسبت به کامپیوترها و... کوچک‌تر بوده، وزن آن‌ها نیز زیادتر است. البته می‌توانید لپ‌تاپ گیمینگ خود را با کابل HDMI به صفحه‌نمایش متصل کنید؛ اما این کار باعث اعمال فشار بیشتر روی کارت گرافیک لپ‌تاپ می‌شود.

عملکرد اداری کمتر

لپ‌تاپ‌ها از عملکرد پایین‌تری برای انجام کارهایی برخوردار هستند که توسط رایانه‌های رومیزی انجام می‌گیرند. این لپ‌تاپ‌ها توسط نسخه‌های موبایل‌ کارت‌های گرافیک کار می‌کنند. بدین ترتیب برخی از اقدامات ساده که با لپ‌تاپ‌های معمولی انجام می‌شوند را به دلیل وجود باگ‌های مختلف، نمی‌توان با آن‌ها انجام داد.

معایب لپ‌تاپ‌های گیمینگ

مستعد گرمای بیش از حد

لپ‌تاپ‌های گیمینگ برخلاف کامپیوترها کیس‌های بزرگی نداشته و تمام قطعات آن‌ها به یکدیگر بسیار نزدیک هستند و باعث می‌شود تا سخت‌افزارها گرمای زیادی را ایجاد کنند. فن‌های داخلی برای کاهش دمای این گرما طراحی شده‌اند؛ اما واقعیت این است که  خنک نگه‌داشتن و کاهش دمای داخل این دستگاه توسط این فن‌‌ها امری بسیار دشوار است. به همین دلیل قطعات داخل لپ‌تاپ‌های گیمینگ نسبت به سایر کامپیوترها سریع‌تر خراب می‌شود.

مشکل به‌روزرسانی

دشواری به‌روزرسانی لپ‌تاپ‌های گیمینگ از دیگر معایب آن‌ها است که استفاده را برای گیمرها سخت‌تر  می‌کند. در این نوع لپ‌تاپ‌ها به دلیل قرارگیری تمام اجزا روی یکدیگر، تعویض یک قطعه و به‌روزرسانی آن می‌تواند دشوار باشد؛ به‌گونه‌ای که احتمال دارد در هنگام تلاش برای تعویض قطعه‌ای، سخت‌افزار بشکند. 

پد لمسی دشوار

لپ‌تاپ‌های گیمینگ به دلیل برخورداری از قابلیت حمل، دارای محبوبیت بسیاری نیز هستند؛ اما این مزیت باعث بروز مشکلاتی نیز شده است. به‌عنوان‌مثال به‌غیراز استفاده از کیبورد و تاچ‌پد، شما هیچ راه دیگری برای استفاده از این لپ‌تاپ‌ها ندارید‌. 

بازی‌های لپ‌تاپ‌های گیمینگ نیز به گونه طراحی شده‌اند که به‌سرعت بالا نیاز داشته که یک موس می‌تواند این سرعت عمل بالا را تأمین نماید. به همین دلیل ممکن است به‌مرورزمان در هنگام بازی نیاز به یک موس را احساس کرده و با پرداخت هزینه‌ای اضافی یک موس تهیه کنید. اگر می‌خواهید بین لپ‌تاپ گیمینگ یا کنسول بازی یکی را انتخاب کنید و تمایلی به‌صرف هزینه اضافی برای موس ندارید، توصیه می‌شود، کنسول را بخرید.

ویژگی‌های کنسول بازی

لپ‌تاپ گیمینگ و کنسول بازی هر کدام از ویژگی‌های خاصی برخوردار هستند که در هنگام خرید بهتر است به آن‌ها توجه داشته باشید. استفاده آسان، طول عمر بالا و عدم اشغال فضای زیاد از ویژگی‌های برجسته کنسول‌های بازی به‌شمار می‌روند. با اطلاع از این ویژگی‌ها در هنگام خرید کنسول‌های بازی مانند اسلیم ps5 می‌توانید مناسب‌ترین دستگاه را برای خود انتخاب کنید. 

استفاده آسان

یکی از ویژگی‌های اصلی کنسول‌های بازی، استفاده آسان از آن‌ها است. اگر بین خرید لپ‌تاپ گیمینگ یا کنسول بازی نمی‌توانید تصمیم قطعی را اتخاذ نمایید، بهتر است بدانید که کنسول‌های بازی از نرخ خرابی کم‌تری برخوردار بوده و نیاز کم‌تری به تعمیر دارند. 

طول عمر بالا

کنسول‌های بازی از طول عمر بالاتری نیز برخوردار هستند. به‌مرور زمام بازی‌های متنوع و پیشرفته‌ای برای کنسول‌های بازی مختلف ارائه می‌شوند و می‌توان برای مدتی طولانی از آن‌ها استفاده کرد. در هنگام خرید لپ‌تاپ گیمینگ یا کنسول بازی برای داشتن تجربه‌ای بهتر از بازی‌کردن، لازم است بدانید که از کنسول‌ها می‌توان به مدت طولانی‌تری استفاده کرد. 

جاگیر نبودن

از دیگر ویژگی‌های کنسول‌های بازی می‌توان به عدم ایجاد فضای زیاد اشاره کرد. کنسول‌های بازی را می‌توان روی میز تلویزیون نیز قرارداد و بازی کرد.

ویژگی‌های کنسول بازی

بازی‌های انحصاری

یکی از دلایلی که باعث می‌شود کاربران بین لپ‌تاپ گیمینگ یا کنسول بازی، ‌ کنسول را انتخاب کنند، بازی‌های انحصاری آن است‌. این بازی‌ها را می‌توانید به‌صورت رایگان یا با خرید اشتراک نیز دانلود کرده و با کنسول بازی از آن‌ها لذت ببرید.

معایب کنسول بازی

اگر قصد خرید لپ‌تاپ گیمینگ یا کنسول بازی را دارید، بهتر است از معایب و مزایای هر دو تجهیز اطلاع داشته باشید. کنسول‌های بازی علاوه بر امکان راه‌اندازی سریع و راحت با برخی از معایب مانند عدم امکان تغییر گرافیک و عدم پشتیبانی از مادهای بازی همراه هستند.

عدم تغییر در گرافیک و کیفیت بازی‌ها

یکی از معایب کنسول‌‌های بازی عدم ‌امکان تغییر گرافیک پردازنده و نرخ فریم روی آن‌ها است. موارد بیان شده به‌غیراز هنگام وقوع بهبودهای کوچک، تغییر نمی‌کنند. 

عدم پشتیبانی از مادهای بازی

یکی از دلایلی که باعث می‌شود گیمرها بین لپ‌تاپ گیمینگ یا کنسول بازی، لپ‌تاپ را انتخاب کنند، عدم وجود پشتیبانی از مادهای بازی است. احتمال برطرف‌کردن این مشکل در کنسول‌های نسل جدید وجود دارد؛ اما فعلاً این مشکل برقرار است.

ثابت‌بودن قطعات سخت‌افزاری

یکی از نکاتی که باید کاربرانی در هنگام خرید لپ‌تاپ گیمینگ یا کنسول بازی رعایت نمایند، عدم امکان تغییر بخش سخت‌افزاری کنسول‌های بازی است. لپ‌تاپ‌های گیمینگ را باتوجه‌به بودجه می‌توان آپدیت کرد؛ اما کنسول‌های بازی از این قاعده مستثنی هستند.

معایب کنسول بازی

راه‌اندازی و اجرای بازی در کدام یک راحت‌تر است؟

کاربران در هنگام خرید به دنبال پاسخ این پرسش هستند که با خرید کدام ‌یک راحت‌تر و سریع‌تر می‌توانند شروع به بازی نمایند. لازم است بدانید لپ‌تاپ گیمینگ یا کنسول بازی هر دو از تجهیزات با سرعت بالا برای گیمرها شناخته می‌شوند؛ اما راه‌اندازی کنسول‌های بازی نسبت به لپ‌تاپ‌های گیمینگ سریع‌تر و راحت‌تر انجام می‌گیرد.

کیفیت گرافیک لپ‌تاپ گیمینگ بهتر است یا کنسول بازی؟

هم لپ‌تاپ گیمینگ و هم کنسول بازی هر دو از کیفیت بالایی برخوردار هستند؛ اما در مقایسه دقیق این دو باید بیان کرد که کیفیت لپ‌تاپ گیمینگ بالاتر است. اگر کیفیت گرافیک برای شما اهمیت بالایی دارد، خرید لپ‌تاپ گیمینگ برای شما مناسب‌تر خواهد بود.

از نظر قیمت خرید کدام یک به‌صرفه‌تر است؟

قیمت یکی از مهم‌ترین عوامل مؤثر در انتخاب لپ‌تاپ گیمینگ یا کنسول بازی است. هرچه امکانات لپ‌تاپ یا کنسولی که می‌خواهید تهیه کنید، بیشتر باشد، قیمت بالاتری نیز خواهد داشت. در صورت داشتن بودجه‌ای محدود، توصیه می‌شود یک کنسول بازی تهیه کنید؛ زیرا در مقایسه با لپ‌تاپ‌های گیمینگ از قیمت‌ مناسب‌تری برخوردار است. تهیه کنسول بازی برای افراد تازه‌کاری که می‌خواهند با خریدی مقرون‌به‌صرفه هیجان دنیای گیم را تجربه کنند، بهترین گزینه است‌.

لپ تاپ گیمینگ یا کنسول بازی

نتیجه‌گیری

لپ‌تاپ گیمینگ یا کنسول بازی هر دو از تجهیزات تخصصی و حرفه‌ای هستند که گیمرها را به خود جذب می‌کنند. لپ‌تاپ‌های گیمینگ با داشتن پردازنده قوی و صفحه‌نمایش باکیفیت بالا و کنسول‌های بازی مانند ایکس‌ باکس با امکان استفاده آسان و داشتن بازی‌های انحصاری، طرفداران خود را دارند. در هنگام خرید هر کدام از این تجهیزات با درنظرگرفتن مزایای و ویژگی‌های آن‌ها، می‌توان خریدی مناسب تجربه کرد.

سؤالات متداول

ویژگی‌های لپ‌تاپ گیمینگ کدام‌اند؟

از ویژگی‌های لپ‌تاپ گیمینگ می‌توان به داشتن پردازنده قوی، کارایی بالای پردازنده، صفحه‌نمایش باکیفیت بالا، ذخیره‌سازی با سرعت بالا و سیستم خنک‌کننده قدرتمند اشاره کرد.

معایب لپ‌تاپ‌های گیمینگ چیست؟

از معایب لپ‌تاپ‌های گیمینگ می‌توان به عمر کم باتری، وزن زیاد، عملکرد اداری کم‌تر، مستعد گرما بودن، مشکل به‌روزرسانی و پد لمسی دشوار اشاره کرد.

ویژگی‌های کنسول‌های بازی کدام هستند؟

مهم‌ترین ویژگی‌های کنسول‌های بازی استفاده آسان، طول عمر بالاتر، جاگیر نبودن و داشتن بازی‌های انحصاری هستند.

معایب کنسول‌های بازی چیست؟

از معایب کنسول‌های بازی می‌توان به عدم تغییر در گرافیک و کیفیت بازی‌ها، عدم پشتیبانی از مادهای بازی و ثابت‌بودن قطعات سخت‌افزاری اشاره کرد. 

قیمت کدام یک پایین‌تر است؟

قیمت کنسول‌های بازی نسبت به لپ‌تاپ‌های گیمینگ پایین‌تر است‌.